2012. március 4., vasárnap

Mátyás étterem Újpalota

A múlt hétvégén az újpalotai Mátyás étterembe (XV. ker., Bánkút u. 55.) tévedtünk be vasárnapi ebédre. Az étterem két részből áll, egy kávéház jellegű előtérből és egy rusztikus, fedett kerthelységszerűen kialakított nagyobb teremből, ahol azért van fűtés is. Étlap helyett egy Mátyás Kurír című "napilapot" kaptunk, jópofa megoldás, bár picit zavaró, hogy még a Márton napi menü és a szilveszteri vacsora is rajta van, holott már egyik sem rendelhető...

Aragóniai leves (paradicsomleves, sajtchips)
Az előétel és levesválaszték (tatár beefsteak, rántott sajt és egy csirkesaláta illetve sütőtök, paradicsom, kappan leves és gulyás) szerintem kicsit szegényes: végül a paradicsomleves mellett döntöttünk házi sajtchipsszel. Nem volt rossz választás, a paradicsomleves - a megszokott sűrített paradicsom konzerves - forró volt és kellemesen csípős-fűszeres, a sajtcsipsszel voltunk csak kicsit bajban, túl nagy volt, a leveses csészébe  belepasszírozni nem lehetett, kézzel fogtuk meg, amitől viszont zsíros lett a kezünk.

Főételek:
Steak Rex (4290) - 20 dekás bélszínt erdei gombaszósszal, bőségkörettel: 
Véresen, ahogy kell, a gombamártás finom volt, a köret igénytelen, ez a fotón is átjön azt hiszem: egy kupac natúr főt rizs, steak burgonya, kissé vizes párolt vegyes zöldség mirelitből.
Steak Rex



Fityó kedvence (2490): egészben sült szűzpecsenye juhtúróval és tárkonyos fokhagymával töltve, steak burgonyával. A szűzpecsenye isteni volt, bár csak súlyosan fokhagyma addiktoknak való és utána 2 napig kijárási tilalom, legalább 10 egész fokhagymagerezd van beletöltve. A steak burgonya kissé túlsült és szerintem a burgonya, amiből készült, megfagyhatott, mert olyan jellegzetesen édeskés íze és fonnyadt állaga volt.
Fityó kedvence
Rozmaringos rosé kacsamell szilvamártásban (2790 Ft): A kacsamell nem sikerült rozéra, következésképpen ehetetlenül kemény volt. Ezen az se sokat javított, hogy a szilvamártás és a hercegnő burgonya ízletes volt.


A kiszolgálás gyors volt, a pincérek kedvesek, a kávé finom, az adagok bőségesek, de nem túl nagyok, összességében 10-es skálán egy erős 6-os.
(Negatívum, hogy a mellékhelység rettentő picike.)




3 megjegyzés:

  1. Az étterem bemutatása alapos,ami a helyiségeket illeti,radiátor ugyan van, de csak langyoska,télikabát rajtunk maradt.Az ételek.. némi kívánni valót hagytak maguk után/büdös tarját,kemény füstölt szaggal próbálták elnyomni/ hát ennyire sikerült, a köretek kevesek.Ehhez képest az árakkal elszálltak, és a reklamációt figyelembe sem vették, látszólag nehezményezték is.

    VálaszTörlés
  2. Az étterem bemutatása alapos,ami a helyiségeket illeti,radiátor ugyan van, de csak langyoska,télikabát rajtunk maradt.Az ételek.. némi kívánni valót hagytak maguk után/büdös tarját,kemény füstölt szaggal próbálták elnyomni/ hát ennyire sikerült, a köretek kevesek.Ehhez képest az árakkal elszálltak, és a reklamációt figyelembe sem vették, látszólag nehezményezték is.

    VálaszTörlés
  3. Megszűnt az étterem.

    VálaszTörlés