2 db egész bőrös csirkecomb
1 nagy krumpli
kb. 30 dkg alma
fél deci fehérbor
1 dl alaplé
só, bors, rozmaring
A csirkecombokat kettévágom, alaposan besózom és beborsozom majd forró serpenyőben elősütöm.
Közben a meghámozott és megmosott krumplit és almát lereszelem és jól összekeverem, majd a tepsi aljába terítem. Megszórom friss rozmaring levelekkel (de a szárított is jó). A megpirult csirkedarabokat az almás-krumplis ágyra helyezem, a serpenyőben lévő zsiradékot felöntöm a borral, hogy felolvassza a leégett pörzsanyagot, majd a csirkére öntöm. Végül kevés levest adok hozzá, lefedem és megpárolom. Ha kell, még adok levest hozzá. Végül kicsit grillezésre teszem, hogy a csirke bőre ropogós legyen.
Gyors, egyszerű, szokatlan és finom. Ideális körete a kifőtt tészta és párolt brokkoli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése