Az utóbbi bő egy évben egyre nagyobb odafigyeléssel vásárolok. Húsból általában azt, ami szép és akcióban is van. (A piacokat nem szeretem, főleg nyáron, mert szerintem nem elég tiszták és a húsok minősége is igen vegyes. Meg amúgy sem esik útba egy sem.) Így aztán vettem 6 pulykacombot (felsőt) a múltkor, amikor 900 Ft volt kilója. 4 combról leszedtem a bőrt és kivágtam a csontot, maradt rajta jó sok hús - ebből leves készült, a többit ledaráltam és lefagyasztottam. 2 comb maradt egészben, egyet már megsütöttem, egy pedig még sorsára vár a fagyasztóban. Volt maradék a leveshúsból is és a sült húsból is.
A maradék húst kevés levessel és néhány, a pecsenye mellett sült fokhagymagerezddel együtt az aprítóban pépesítettem, sóztam majd jókora kanálnyi fűszeres kacsazsírt adtam hozzá. Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy isteni lett, bár ebben jókora szerepe van a kacsazsírnak is, amiben kacsamáj sült hagymával-fokhagymával-zöldpaprikával-borssal együtt, a zsír alja a zöldségekkel elfogyott kenyérre kenve, de a tetejét leöntöttem üvegbe további felhasználásra.
Ez nagyon jó ötlet, el is mentettem. Köszi...:)
VálaszTörlés