Töltött káposzta litván módra, csak kicsit más, mint az itthoni |
Reggeli a kaunasi panzióban |
Sertésszelet vargányás szósszal, a kötelező reszelt cékla és fokhagymás répasaláta |
Halleves, egy nagy csalódás, az íze nem volt rossz, de gyakorlatilag halalaplé néhány nagy szálkával (Juodkrante-ban) |
Sertéssült gombaszósszal (Juodkrante) |
Csirkesaslik - a saslik igen népszerű étel errefelé is |
A főfőfő litván nemzeti étel - a Cepelinai - Gigászi (néha ijesztő) méretű krumplis tésztából készült gombócok darált sertéshússal töltve és tejfölös, pörcös szósszal nyakonöntve |
Saltibarsciai - hideg cékla és uborkaleves meleg főtt krumplival és itt főtt tojással |
Kugeli - tört krumplit összekeverik hagymával, szalonnával és sütőben megsütik, tejfölös öntettel |
Cukkinis omlett a panzióban reggelire |
Saltibarsciaia Kaunasban, főtt tojás nélkül |
Karbonad - igen gyakori étel, sörtésztában sült hús, salátával, krumplival |
Rizses darált húsos leves |
Kibinai - töltött táska, a karaim népcsoport jellegzetes étele |
Fokhagymás zsírban sült kenyér sajtszósszal - fenomenális |
Sült hal sajttal és a kötelező köret |
Ez aztán a finom fogások hada! Mindegyiket meg szeretném kóstolni!!
VálaszTörlés