U Babcí Maliny |
Chocholow |
Kemencében sült csülök valahol Lengyelországban egy erdei kunyhóban |
Placek po zbojnicku (krumplilepény húsos zöldséges szósszal nyakonöntve) Chocholow-ban, a lengyel határon |
Lengyel pirogi káposztás-gombás töltelékkel a krakkói szálloda éttermében |
Kremowka, azaz pápai krémes Krakkó főterén. Ez volt II. János Pál kedvenc sütije. Olyan, mint a mi krémesünk, csak nehéz, krémsajtos krémmel. |
Kurczak de volaille (csirke gombás töltelékkel kirántva) az U Babcí Maliny étteremben |
Bigos az U Babcí Maliny étteremben, Krakkóban. Az étterem nagyon tuti hely |
Kaszanka z kapusta (véres hurka sült káposztával) Chocholow-ban |
A Babcia Malina jó, az olcsóbb üzemegysége is, a Slawkowska utcai "menza" az Akadémia székházában. Na, és a véreshurka... és a krémes, a kremówka - náluk is és nálunk is az Osztrák-Magyar Monarchia öröksége.
VálaszTörlés