2011. augusztus 26., péntek

Lengyelország

U Babcí Maliny
Chocholow
Kemencében sült csülök valahol Lengyelországban egy erdei kunyhóban
Placek po zbojnicku (krumplilepény húsos zöldséges szósszal nyakonöntve) Chocholow-ban, a lengyel határon
Lengyel pirogi káposztás-gombás töltelékkel a krakkói szálloda éttermében
Kremowka, azaz pápai krémes Krakkó főterén. Ez volt II. János Pál kedvenc sütije. Olyan, mint a mi krémesünk, csak nehéz, krémsajtos krémmel.
Kurczak de volaille (csirke gombás töltelékkel kirántva) az U Babcí Maliny étteremben
Bigos az U Babcí Maliny étteremben, Krakkóban. Az étterem nagyon tuti hely
Kaszanka z kapusta (véres hurka sült káposztával) Chocholow-ban

1 megjegyzés:

  1. A Babcia Malina jó, az olcsóbb üzemegysége is, a Slawkowska utcai "menza" az Akadémia székházában. Na, és a véreshurka... és a krémes, a kremówka - náluk is és nálunk is az Osztrák-Magyar Monarchia öröksége.

    VálaszTörlés