|
Csirkehús korianderes gombás, paprikás, sárgarépás töltelékkel a tetején baconbe tekerve |
|
Pelekie zirni - borsószemek megsütve sült szalonnával és hagymával. Sörkorcsolya. |
|
Pelmeni - kifőtt húsos táska mi mással, mint tejföllel - férjem szerint olyan, mint amit Moszkvában evett |
|
Birkahúsból készült kolbász |
|
Vargánya mártás főtt krumplival |
|
Népszerű édesség a pürésített gyümölcs, cukorral megturbózva. Kivi-eper-mangó kelyhet választottam, itthon is ki fogom próbálni. |
|
Pelmeni sütve isteni krémes tejföllel |
|
Zsírban sült kenyér fokhagymával megkenve - fekete kenyérből. |
|
Marinált gomba és egyéb finomságok a salátabüféből |
|
Karbonade - itt is ez az egyik legjellegzetesebb húsétel |
|
Nagyon népszerűek a sós palacsinták, ez itt sonkával -sajttal töltött palacsinta sütőben összesütve. |
Lettországra jutott a legkevesebb idő, mindösszesen 2 nap. Riga óvárosa lélegzetállítóan gyönyörű, egyik ámulatból a másikba esik az ember. Napokat lehetne eltölteni a felfedezésével. A külsőbb kerületek meg olyanok, mint a budapesti nyócker, építkezések, gyönyörű de lerobbant régi épületek, modern irodaházak váltakoznak. Riga egy igazi kozmopolita nagyváros és a piaca ... Csak ámultunk és bámultunk.
Erősen érződik az orosz hatás az ételeken, Lettországban maradt meg a legnagyobb számú orosz lakosság, bár mindhárom országban gyakran hallani orosz beszédet. Az utikönyv szerint Rigában párhuzamosan élnek a lettek és az oroszok, igyekeznek nem tudomást venni egymásról, külön ápolják a nyelvüket és kultúrájukat. Itt nem voltak ismerősök, így kénytelenek voltunk az utikönyvre hagyatkozni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése