2011. május 4., szerda

Parmezános fokhagymás öntet



A Cézár salátára hajazó ízvilág, zöldsalátával is nagyon finom, most viszont tésztasalátával készítettem, amibe maradék kifőtt tészta, párolt zöldborsó, 1 szál újhagyma apróra vágva és kukorica került. Az öntetet botmixerrel csináltam, mert elromlott az aprítóm, a robotgéphez meg túl kevés ez a mennyiség.

A botmixer táljába beletettem 1/2 csésze reszelt parmezán sajtot, 1 gerezd fokhagymát*, 1 jókora evőkanál mézet, 1 evőkanál magos mustárt,  1/4 csésze almaecetet, kevés sót és borsot és összeturmixoltam pépesre. Lassan csorgatva és a mixerrel állandóan keverve hozzáadtam 1 csésze olíva olajat. Sűrű emulziót kapunk, kicsit majonéz szerű az állaga. Így is finom, de még bársonyosabb, ha belekeverünk (már csak kanállal) 1/4 csésze zsíros tejfölt.

Hozzá sóval, borssal, piros paprikával, kakukkfűvel ízesített csirkemell csíkokat sütöttem ki kevés vajon.

* Ki fogom próbálni sült fokhagymával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése