2011. május 2., hétfő

Magos kenyér, sajt, szilvacsatni - szendvics



Szilvacsatnit készítettem a tegnapi sült kacsacombokhoz, jó sok sikeredett és maradt belőle jócskán.
Angliában ettem hasonlót és megpróbáltam rekonstruálni. Barna kenyér (Aldis Svéd magos kenyér), egyik felét margarinnal kenem meg, ráteszek pár szelet pulyka vagy csirkemell sonkát, jó érett, markáns sajtot (most holland Goudat), a másik szelet kenyeret jó fűsteres szilvacsatnival kenem meg, összeborítom és kész.

A csatnira nincs igazán recept, mert kísérleteztem most. Ami biztos: 1 fej lila hagymát összevágtam apróra, hozzátettem 1 üveg kimagozott, apróra darabolt szilvabefőttet, jó 10 dkg szilvalekvárt, keveset a kompótléből, 3 evőkanál szójaszószt, 3 evőkanál édes chili szószt, 1 teáskanál gyömbérport, 3 evőkanál Hoisin mártást és 1 nagy gerezd reszelt fokhagymát. Aztán kóstolgatással állítottam be az ízeket. Nagyon, nagyon finomra sikeredett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése