2011. május 27., péntek

Medvemancs marcipános-narancslekváros töltelékkel

Egy rendes háziasszony maga készítené az élesztős-leveles tésztát, de az egy rendes háziasszony lenne, a szó Rachel Lind-i értelmében. Én fényévekre vagyok ettől, így minden lelkifurdalás nélkül kaptam elő a boltban vásárolt kész tésztát és a pici rúd marcipánt és fél röpke óra alatt készen voltak a medvemancsok.
A tésztát kiterítettem és 4 csíkba vágtam (igyekeztem egyformába, de vonalzóval azért nem mértem ki), a csíkokat elfeleztem, szóval 8 tészta kockát kaptam. A marcipánt is 8 csíkba vágtam hosszában.
A marcipáncsíkot a tésztakockára helyeztem, úgy, hogy rá tudjam hajtani a tésztát, hogy az a tölteléket teljesen befedje és maradjon még alul egy csík, amit bevagdostam, hogy meglegyenek a karmok. (Mondjuk az én medvém egy genetikai csoda, mert minden mancsán más számú karom van...) A marcipáncsíkra kevéske lekvárt kentem, a tészta áthajtandó végét megvizeztem, hogy majd tapadjon az alsó tésztához. Tojással bekentem, mandulaforgáccsal megszórtam és 190 fokon kb. 15 perc alatt pirosra sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése