2011. március 29., kedd

Sárgabarackos-kakaós süti

Az első "modern", gyönyörű, igényes kivitelű, képes szakácskönyvemből származik a recept. Nem sokkal azelőtt mentem férjhez, hogy megjelent, a párommal együtt tanultunk sütni belőle. És nagy előnye, hogy a receptek kinézetre is úgy sikerülnek, ahogyan a fotókon szerepel.
Azóta is ez az egyik kedvenc süteményem. 26 centis tál vagy kapcsos forma kell hozzá.


A sárga tészta:
7,5 dkg vajat ugyanennyi cukorral és 1 egész tojással habosra keverünk. Hozzáadunk 1 tasak vaniliás cukrot, fél citrom levét és 1 citrom lereszelt héját.
15 dkg lisztet, 5 dkg keményítőt és 2 teáskanál sütőport összekeverünk  majd 3-4 evőkanál tejjel együtt a vajas masszához adjuk.
A formát kivajazzuk és belesímítjuk a sárga masszát.

 3 evőkanál baraclekvárt 1 kanál vízzel simára keverünk és bekenjük vele a sárga tészta tetejét, majd elrendezünk rajta 50 dkg felezett sárgabarackot (szerintem jobb kompótból csinálni, de friss gyümölccsel is finom.)

A tetejére pedig kakaós morzsa kerül, amihez összemorzsolunk 15 dkg lisztet, 2,5 dkg kakaóport, 10 dkg cukrot, kevés vaniliás cukrot  10 dkg puha vajjal.
200 fokos sütőben 50 percig sütjük és 10 percet pihentetjük a sütőben.
A kihűlt süteményt megszórhatjuk porcukorral is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése