2011. március 25., péntek

És megint főtthús maradék

 Újabb húslevesfőzési projekten vagyok túl...
Nem vezetek háztartási füzetet, nem könyvelem a bevételeket és kiadásokat, de ez nem jelenti azt, hogy ne figyelnék oda, mert valljuk be, nagyon is számít, hogy mennyit hagyok ott húsra, zöldségre, egyebekre... Szeretem a csontos tarját, viszonylag olcsó, a csontból leves készül alaplének, a csontot és a leeső cafrangokat megeszik a kutyák, a tarját magát pedig lefagyasztom. A csontról leszedett főtthúsból pedig most "pulled pork" készült, azaz szálaira szétszedett sertéshús. Az étel neve onnan származik, hogy az omlós puhára főtt húst villával szétszedik rostjaira, visszateszik a szaftba és szendvicsként fogyasztják. Nálam most így készült:

Egy serpenyőbe beletettem a következőket: 6 evőkanál ketchup, 1 jókora evőkanál mustár, 1 jókora evőkanál méz és ugyanennyi barna cukor, 1 evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál csípős chiliszósz,1/4 tesákanál bors,  1/4 teáskanál kömény, 1/4 teáskanál gyömbér, majd ráöntöttem egy merőkanálnyi levest, beletettem a húst  és összeforraltam. Utánaízesítettem sóval és chilivel (jó csípősen szeretjük).
A baguette közepéből kiszedtem a kenyérbelet, hogy helyet készítsek a húsnak, megtöltöttem a szaftos hússal és reszelt sárgarépával. Jól illik hozzá a csemege uborka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése