2011. március 24., csütörtök

Réteslap almával és fahéjjal

Könnyen és gyorsan elkészül, elronthatatlan, mutatós és finom... Jól illik hozzá a tejszínhab vagy vanília fagylalt.

8 réteslapból készítettem.
1/2 csésze darált diót, 1/3 csésze zsemlemorzsát, 1/4 csésze cukrot összekevertem fél teáskanálnyi fahéjjal. 
Felolvasztottam 15 dkg vajat Rámával vegyesen.
A sütőlapra sütőpapírt fektettem, erre rátettem az első (a legnagyobb) réteslapot. Megkentem az olvasztott vajjal majd beszórtam a diós keverékkel. Rátettem a következő lapot, megkentem vajjal, megszórtam és így így tovább, amíg a lapok el ne fogytak. Az utolsó lapot vajjal alaposan bekentem, de ide már nem került diós keverék.
Egy nagy almát meghámoztam egészben és vékonyra felszeltem. Az almaszeleteket elrendeztem a tésztán és alaposan bekentem az olvasztott vaj maradékával majd megszórtam cukorral. 200 fokos sütőben 10 percig sütöttem, akkor kivettem, hogy a tepsit megfordítsam és beszórtam az almát fahéjjal. Még 10 percig sűlt, amíg a tészta aranybarna nem lett.

Amit legközelebb másképpen csinálok majd: A diós keverékbe nem teszek fahéjat, a mi ízlésünknek egy pöttyet túl fahéjas volt. Az almát még vékonyabbra szelem, így is átsült és megpuhult de akkor talán pici színt is kapna. A fahéjat legközelebb elkeverem a cukorral és mindjárt az elején beszórom vele az almát és a lapot egyenletesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése