Az oldalas darabokat kevés olajon elősütöttem, nyakonöntöttem a páclével majd alacsony hőfokon betettem a sütőbe és a végén felkapcsoltam, hogy jól megpiruljon. (Na ez lett volna az elmélet, viszont a sütőm önálló döntéseket hoz mostanában és rendszeresen átállítja a hőfokot, amit ma nem vettem időben észre, így a 110 fok helyett 200-on döngetett és mire észbekaptam a hús kissé jobban megsült, mint ahogyan eredetileg terveztem. No mindegy, megboldogul nagyapám szavait idézve "a fogságban megettük volna". Ha nem sikerült valami, mindig ezzel vigasztalta nagyanyámat, aki híres volt arról, hogy még a levest is képes odaégetni, ha megfelelő pletykapartner került a kezei közé. )
A rizshez kifőztem 1 zacskó Uncle Bens-t, lereszeltem egy zsenge szál sárgarépát, felszeltem vékony csíkokra 2 újhagymát és felkockáztam 1/2 csípős zöldpaprikát.
A tálban elkevertem 2 evőkanál osztrigaszószt pár cseppnyi szezámolajjal és ebbe forgattam bele a rizst és a zöldségeket. Ez így magában persze száraz lenne, viszont az oldalas szaftjával meglocsolva egészen mennyei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése