2010. január 28., csütörtök

Orosz töltött paprika / Russian-style stuffed peppers



Hozzávalók / Ingredients:
(for 3 persons)

3 nagy zöldpaprika / 3 large peppers
400 gr  darált hús / ground meat (pulykát használtam /I used turkey)
1 kifli /roll
só és bors ízlés szerint / salt and pepper to taste
füstölt szalonna és hagyma szeletek a díszítéshez / onion and smoked lard slices to decorate
adzsika fűszekeverék / Adjika spice mix*

A paprikákat kettévágom és eltávolítom a magját.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverem, a paprikákat megtöltöm és kikent tepsibe teszem (kacsazsírt használtam). Kb. fél órát sütöm fóliával letakarva, majd leveszem a fóliát és készre sütöm. A paprikának puhának kell lennie, a húsnak pedig aranybarnának. Ha kell a szaftot elforralom. Petrezselymes krumplival és csípős csalamádéval tálaltam.

Slice the peppers in 2 and take the seeds out.
Prepare the stuffing and fill the half peppers. Place the filled pepers in a greased pan (I used duck fat) and bake covered with foil for about half an hour. Take the foil off and bake it ready, the pepers shall be soft and the filling golden brown. If the gravy istoo watery, pour it in a separate pan and boil until it thickens.  It goes well with boiled potatoes and pickles.

Az adzsika a titkos hozzávaló, innen ered a neve. Nagyon régen rendszeresen lehetett kapni, manapság a törökbálinti Corában lévő orosz különlegessségek boltjában veszem (ahogyan a garcsicát is, hehe). /
Adjika is the mistery ingredient, it is a spice mix  this where the name of the dish comes from (http://en.wikipedia.org/wiki/Adjika)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése