2010. január 29., péntek

Fehérbabkrém / White bean spread

Hozzávalók:
15 dkg fehérbab sós vízben megfőzve / 2 konzerv bab
2-3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl (kihagyható, ekkor jóval több olajra és pici citromlére lesz szükség)
oliva olaj
csípős paprikakrém ízlés szerint
só, bors

A felszeletelt fokhagymát oliva olajban megdinsztelem és hozzáadom a babhoz. Beleteszem a tejfölt és ízlés szerint a paprikakrémet, sót, pici borsot majd pürésítem. Ha sűrű, további oliva olajra van szükség, amíg a kívánt állagot el nem éri. Díszítésképpen piros paprikával szórom meg.

Ingredients:
150 gr white beans cooke din salted water / 2 canned beans
2-3 garlic cloves
150 ml sour cream (optional but then you'll need more oil and some lemon juice)
olive oil
chili pepper cream to taste
salt and pepper

Fry the sliced garlic in olive oil and add to the beans together with the sour cream, the chili pepper cream, salt and pepper. Puree it in the food processor and add more olive oil if needed. Sprinkle with smoked chili pepper as decoration.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése