2010. január 25., hétfő

Csirke marokkói fűszerekkel és couscous salátával



A vékony csirkemellszeleteket picit sóztam és oliva olajon elősütöttem. Miután a húst kiszedtem, ugyanabba  a serpenyőbe bedobtam 5 újhagymát felszeletelve és 1 jó teáskanálnyi tagine fűszerkeveréket szórtam rá. Összepirítottam, visszatettem a húst és 2 deci levessel felöntöttem. Pici cukrot adtam hozzá, hogy az ízek selymesebbek legyenek. Amikor a hús elkészült, a szaftot keményítővel besűrítettem.

Couscou saltátá táltam hozzá, amihez 1 kisebb kígyóuborkát, 6 szem paradicsomot és 1 nagy csípős paprikát felkockáztam, sóztam és bőven megötöztem extra szűz olivaolajjal és citromlével. Tettem hozzá sós vízben főtt fehérbabot is. A gőzölt és kihűtött couscoust hozzáadtam, megszrótam friss petrezselyemmel és hagytam összeérni.
Isteni finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése