Hozzávalók:
1 egész csirke feldarabolva
Fejenként 1-2 nagy krumpli
1 konzerv paradicsom (ha nagyon szaftosan szeretjük, akkor több)
1 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
fahéj, só, bors, római kömény ízlés szerint
A feldarabolt csirkét fahéjjal, sóval borssal beszórom, oliva olajon hirtelen megpirítom és a tepsibe teszem. A megpucolt krumplit nagy gerezdekre vágom, megsózom és a csirke mellett elrendezem a tepsiben. A krumpli és a csirkedarabok jó, ha közel azonos méretűek.
A csirkesütés után a serpenyőben maradt zsiradékon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, ha kell, még pótolom az olajat, beleszelem a fokhagymát, kicsit azzal is pirítom. Ráöntöm a paradicsomot, fűszerezem római köménnyel, fahéjjal, sóval, borssal (szükség szerint cukorral) és összerottyantom.
A paradicsommal meglocsolom a csirkét és a krumplit, lefedem és sütőben, 210 fokon puhára párolom. Amikor puha, leveszem a fedőt és pirosra sütöm.
Megjegyzés:
- olajbogyót is lehet tenni a mártásba
2009. október 7., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése