Hozzávalók:
2 kacsamell
1 teáskanál kínai ötfűszer keverék
só és bors
1/2 csésze vékonyra szelt hagyma
2 birsalma
2 evőkanál cukor
1 1/2 csésze csirke alaplé
1/2 csésze vörösbor
1 evőkanál hoisin mártás
só és bors
1/2 csésze vékonyra szelt hagyma
2 birsalma
2 evőkanál cukor
1 1/2 csésze csirke alaplé
1/2 csésze vörösbor
1 evőkanál hoisin mártás
Először a kacsamelleket készítem el: a bőrét bevagdosom és a melleket bedörzsölöm kevés kínai ötfűszer keverékkel, sóval, borssal. Forró serpenyőben a bőrös felével lefelé megpíritom, tepsibe teszem és mehet a forró sütőbe kb. 1 órára.
Ugyanabba a serpenyőben, amiben a kacsát pirítottam, beleteszem a vékonyra szelt hagymát és üvegesre párolom (ha kell, kis margarint vgy vajat teszek alá). Hozzáadom a kimagozott, felszeletelt birsalmát, a cukrot és a maradék kínai ötfűszer keveréket. Addig forgatom együtt, amíg a birsalma színt nem kap. Ekkor hozzáöntöm a bort majd 1-2 perc múlva az alaplét. Amikor a birsalma megpuhul, beleteszem a hoisin mártást és ízlés szerint sózom.
A kacsát a csatnival, párolt rizzsel és birsalma kompóttal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése