2009. szeptember 24., csütörtök

Cukkinis, paradicsomos bulgur saláta


Mennyiségeket nem írok, mert igazából ízlés szerint változtatható.
1 nagyobb cukkinit felkockáztam és 4-5 evőkanál olivaolajon (nem extra szűz, hanem a vegyes) pici sóval és római köménnyel ízesítve megsütöttem.
Közben egy hegyes erős paprikát vékony csíkokra szeltem, a koktélparadicsomot félbe illetve negyedbe vágtam, egy csokor petrezselymet felaprítottam.
A bulgurt (fél csészényit) forrásba lévő sós vízbe öntöttem, félrehúztam és állni hagytam. Amikor a bulgur mepuhult, leszűrtem és tálba tettem. Hozzátettem a zöldségeket és az olajat is, amiben a cukkini sült. Még egy kis extraszűz olivaolajjal megöntöztem. Pici citromlével meglocsoltam, hogy kihozza az ízeket.
Legalább egy órát pihennie kell fogyasztás előtt.
Paprikás-borsos lisztbe forgatott hirtelensült pulykamellel ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése