2009. október 11., vasárnap

Szilvás marcipános papucs / Plum and marzipan slippers


Hozzávalók/ Ingredients:
1 csomag  leveles tészta ( a 6 lapos verziót használtam) / 1 package puff pastry (6 sheets)
10 dkg marcipán / 10 dkg almond paste (marzipan)
2 óriási szem szilva / 2 huge plums sliced thinly
1/4 kiló mascarpone / 250 gr cream cheese
fahéj és cukor ízlés szerint / cinnamon and sugar to taste

A sütőt 200 fokra melegítem.
A réteslapokat két négyzetbe vágom és a szélek mentén, a szélektől 2-3 mm-re bevágom, de nem vágom át, hogy fel tudjon jönni a tészta.
A mascarponét elkeverem a fahéjjal és a cukorral.
A kereten belüli részt beszórom reszelt marcipánnal, a szilvaszeletekkel beborítom és a mascarponéból egy jó kanálnyit a szilvákra kenek.
A tészta széleit cukros tejjel bekenem. Mehet a sütőbe kb. 20 percre.
Heat the oven to 200C.
Using a sharp knife, cut the pastry rectagles in half and score a border in the pastry 5 mm from the edge - cut halfway through the dough. Sprinkle the grated marzipan over the pastry base, within the scored lines. Arrange the plum slices on top of the marzipan. Mix the mascarpone, sugar and cinnamon and spoon a large dollop on the fruit.
Glaze the border of the pastry with some milk mixed with sugar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése