Hozzávalók:
2 tojás
1/4 csésze cukor
1 vaniliás cukor
2/3 csésze túró
1/3 csésze búzadara
1/2 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1/2 csésze tej
1-2 nagyobb szilva vékonyra szeletelve
1 kanál cukor a szóráshoz
A tojásokat a cukorral és a vanilia cukorral fehéredésig keverem. Hozzáadom a túrót, a búzadarát, a citromhéjat és csomómentesre keverem, majd lassan belecsorgatom a tejet. Alaposan kikent formába (vagy kisebb, egyszemélyes formákba) öntöm és a tetejét kirakom a szilvaszeletekkel. Végül megszórom 1 kanálnyi cukorral és 160 fokos sütőben kb. 30 percig sütöm, amíg aranybarna nem lesz. Langyosan a legfinomabb.
Ingredients:
2 eggs
1/4 cup sugar
2/3 cup ricotta
1/3 cup semolina
zest of half a lemon
juice of half of a lemon
1/2 cup milk
1 vanilla sugar
1-2 plums, depending on size
1 Tb sugar
In a bowl whisk together the eggs, vanilla sugar and sugar until pale yellow. Add the ricotta, semolina, lemon zest and whisk until smooth. Slowly pour in the milk.
Cut the plums into slices. Butter a pan or (4-6 grating dishes), pour the cream in the pan and arrange the plum slices over it. Sprinkle 1 Tb of sugar on top of the gratins. Bake for 30 minutes at 160 C or until the gratin is golden brown.
I found the recipe at Tartlette.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése