2009. október 11., vasárnap

Spaghetti aglio e olio


Ez az egyik legkedvesebb tésztaételünk. Egyszerűségében zseniális.
Hozzávalók:
250 gr spaghetti
1 dl extraszűz olivaolaj
4 gerezd fokhagyma (vagy tetszés szerint több illetve kevesebb)
kis csokor petrezselyem
2 kis chili
parmezán ízlés szerint

Az apróra vágott chilit az olajban átforgatom, majd hozzáteszem a vékonyra szeletelt fokhagymát és megpirítom (vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg, de szépen besárguljon és ropogós legyen). A tészta főzővizéből hozzáadok pár kanálnyit, a kifőtt, de le nem mosott tésztát beleforgatom, rászórom a petrezselymet és a meleg főzőlapon tartva a lábost átforgatom és alaposan elkeverem.
Azonnal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése