Hozzávalók a gránátalmás panna cottához:
1 csésze friss gánatalmalé
1,5 csésze tejszín
3 zselatin lap
1 vaniliás cukor
1/2 csésze cukor (ez ízlés illetve a gyümölcs savanyúsága alapján változik)
Az elkészítés menete a szokásos: A zselatin hideg vízbe beáztattam. A gránátalmalét és a tejszínt a cukorral felmelegítettem, de nem forraltam fel, nehogy kiváljon a savó a végén. Belekevertem a vaniliás cukrot és zselatint. Amikor már csak langyos volt a kihűlt és megszilárdult csokikrém tetejére kanalaztam.
Hozzávalók a csokoládés panna cottához:
3 csésze tejszín
3,5 lap zselatin
5 evőkanál cukor1 tábla keserű csoki (a mennyiség ízlés szerint növelhető)
3 evőkanál kakaó
A zselatint 3/4 csésze hideg tejszínbe áztatom be.
A cukrot és a kakaóport összekeverem, hozzáöntöm a maradék tejszínt és felmelegítem, majd beleteszem a darabokra tört csokoládét. Elkeverem, amíg a csokoládé el nem olvad. Ekkor hozzáadom a zselatinos tejszínt, összemelegítem, de nem szabad forrnia. Végül átszűröm és a poharakba töltöm. Dermedésig a hűtőbe teszem. (A krém nem fog úgy megzselésedni, mint a panna cotta, nem borítható ki a végén.)
Végül gránátalma maggal díszitem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése