2009. október 9., péntek

Sárgarépával töltött keftedes

Hozzávalók:

1/2 kiló darált marha
1 apróra vágott hagyma
1 nagy csomag petrezselyem apróra vágva
4 evőkanál zsemlemorzsa (vagy több, ha a massza megkívánja)
2 tojás
só és bors
szegfűszeg és római kömény
1 közepes sárgarépa reszelve
liszt
olaj a sütéshez

A húsból, hagymából, fűszerekből, tojásokból és a zsemlemorzsából készítsünk fasírtmasszát. Vegyünk ki diónyit a masszából és lapítsuk szét a tenyerünkben, tegyünk a közepébe kevés reszelt sárgarépát, majd formázzunk golyót, úgy, hogy a répa ne látszódjon ki sehol.

A húsgolyókat forgassuk lisztbe majd forró olajban süssük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése