2009. október 8., csütörtök

Kakaós-kókuszos kifli

Palachinkánál láttam a receptet.

Először 1/4 liter tejet elkeverek 2 evőkanál cukorral és 1 porélesztővel (Dr. Oetker féle). Felfuttatom.

Közben 3 egész tojást teszek egy mérőedénybe és géppel felverem, majd lassan hozzáöntök 1/4 liter olajat. Ehhez jön hozzá a felfutott élesztő. Elkeverem és a mérőedény segítségével pontosan elfelezem a folyadékot és két külön keverőtálba teszem. Az egyik tálhoz 4 evőkanál kakaóport adok, a másikhoz 15 dkg kókuszreszeléket. Mindkét tálban lévő keverékhez annyi liszetet adok, hogy közepesen kemény tésztát kapjak, összességében kevesebb, mint 3/4 kiló átszitált liszt kell. Golyót formázok mindkét tésztából és félreteszem pihenni.
Amikor megkelt, mindegyik golyót 4 darabba vágom (pontosan egyforma darabokba, mérleggel érdemes lemérni).
Veszem az egyik kókuszos negyedet és kör alakú tésztát nyújtok belőle, olyan 3-4 mm vastagságút. Majd ugyaníg kinyújtok egy kakaós negyedet is. A 2 lapot egymásra fektetem és 1-2-szer átmegyek rajta a nyújtófával, hogy jól összetapadjanak. Az így kapott kört 12 cikkre vágom és kifliket formázok belőlük. 180 fokos sütőben kb 20 percig sülnek.

A kisült kiflik alját fogpiszkálóval megszurkálom és 1/2 kiló cukorból, 1/2 liter vízből és 1 vaniliás cukorból fött szirupba mártom, hagyom, hogy a lyukakon jól felszívja a szirupot.

Megjegyzés:
Attól, függően, hogy a kakaós vagy a kókuszos lap van alul, a kifli kívül csokiszinű vagy fehér színű lesz. Legközelebb kakaó helyett fahéjjal fogom kipróbálni. (A Princessnél kapható kiflikék szerintem hasonlóképpen készülnek.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése