2009. október 8., csütörtök

Milánói magyarosan, avagy maradékok felhasználása

Hozzávalók vagy inkább felhasznált maradékok:
rántott hús és rántott karfiol
párolt zöldborsó
fél doboz paradicsomsűrítmény
fél kilós zacskó kifőtt fusilli kb. fele
reszelt sárgarépa - kb. 1 répányi
kevés mascarpone a doboz alján, talán 2 evőkanálnyi

A lábosban olajat melegítettem és megfuttattam rajta 5 gerezd vékonyra szelt fokhagymát. Rádobtam a reszelt sárgarépát és összeforgattam, majd beleöntöttem a vízzel felhígitott paradicsomsűrítményt. Sóval, cukorral, bazsalikommal és pici darált szegfűszeggel fűszereztem. Ekkor jött bele a zöldborsó és a mascarpone. Amikor összerottyant, beleforgattam a tésztát és készen is volt.

A rántott karfiol és rántott hús mellé tálaltam, sajttal megszórva ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése