2009. szeptember 23., szerda

Buffalo csirkeszárnyak kék sajtos mártogatóval


Hozzávalók:

1 kilónyi csirkeszárny
3 evőkanál vaj
3 evőkanál csípős paprikaszósz
1,5 evőkanál ketchup
kevés Worchester mártás
só, cayenne bors ízlés szerint
A csirkeszárnyakat előző este elkészítettem, a hegyüket levágtam és a szárnyakat kettőbe vágtam. Fél citrom levébe, fokhagymasóval alaposan beszórva, bepácoltam. Reggel a a szárnyakat kivettem a pácból és letörölgettem.
A vajat megolvasztottam, belekevertem a csípős paprika szószt (esetemben Thai csípős chili szószt), a ketchupot, a Worchester mártást és a fűszereket. Kenőtollal rákentem a szárnyakra a szószt, majd a szárnyakat sütőben pirosra sütöttem.

Kék sajtos dip
1/2 csésze majonéz
1/4 csésze tejföl
1/4 csésze kék sajt
2 újhagyma finomra szelve
petrezselyem ízlés szerint
1 kisebb gerezd fokhagyma reszelve (de ízlés szerint lehet több is)
só, bors, cayenne bors ízlés szerint
A hozzávalókat összekeverjük és behűtjük, legalább 2 órát érnie kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése