1 nagyobb cukkini, lereszelve,
1 sárgarépa, lereszelve
1 krumpli, lereszelve
3-4 újhagyma szeletelve
egy csokor apróra vágott petrezselyem,
5-6 friss mentalevél apróra vágva
egy csokor kapor, apróra vágva
2 tojás
1/3 csésze liszt
kevés sütőpor
1/2 csésze sajt
Elkészítés:
Kevés olajon megdinszteljük először a reszelt sárgarépát, 1-2 perc múlva hozzáadjuk a reszelt krumplit és megint 1-2 perc múlva a cukkinit is. Sózzuk és addig pároljuk, hogy éppen összeessen. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy tepsit.
Ha kihűlt a zöldség, beletesszük a fűszernövényeket, a hagymát, a reszelt sajtot, a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet és jól elkeverjük.
Végül a tálba borítjuk, elegyengetjük és díszítésképpen szezámmaggal vagy fekete szezámmaggal beszórjuk
200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Zöldfűszeres, fokhagymás tejföllel kínáljuk, langyosan a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése