Minthogy rengeteg alma van még mindig a pincében és jó pár üveg szilvalekvár is sorakozik a polcon, elővettem ezt a régi családi kedvencet (a Váncza-féle recept módosított változatát). Egyszerű, kiadós, finom és olcsó sütemény.
Hozzávalók:
15 dkg zsír (20 dkg Ráma margarinnal helyettesítettem)
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 egész tojás
12 dkg cukor
1 csomag vanilincukor és
1-2 evőkanál tej
A hozzávalókból tésztát gyúrok és 2 részre osztom.. Az egyik részét kikent tepsibe nyomkodom és megszórom darált dióval. Rákenem a szilvalekvárt (ízlés szerint, én jó sok lekvárral szeretem). 60 dkg kimagozott, lereszelt almát elkeverek kevés fahéjjal és 10 dkg cukorra (így könyebben kiadja a levét), majd a kinyomkodott almát elrendezem a lekvár tetején és befedem a másik tésztával. Megszurkálom, kevés tejeskávéval megkenem és 180 fokon készre sütöm (kb. 50 perc).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon szép és ínycsiklandó, de mennyi liszt kell hozzá?
VálaszTörlésHopp, a liszt meg a sütőpor kimaradt. Javítottam :))
VálaszTörlésNagyon finom lehet !
VálaszTörlés