Ez egy nagyon egyszerű, könnyű mégis ízletes étel. Ha a tejszínt kihagyjuk belőle, fogyókúrázók is fogyaszthatják. Fokhagymával turbózható, akkor kevésbé gyomorkímélő.
A csirkemell szeleteket sózom borsozom és vajon hirtelen kisütöm. A kisült szeleteket lerakom a tepsibe és megkenem kevés mustárral, de tényleg nagyon kevéssel, éppen csak hogy. Ráteszem az ananász karikákat (vagy darabokat), megszórom 1 gerezd apróra vágott fokhagymával (elhagyható) aláöntöm az ananászkonzerv levének kb. a felét és beborítom lapka sajttal. A serpenyőbe, amiben a hús sült, beleöntöm a tejszínt és feloldom az odapörzsölődött szaftot, ezzel öntöm nyakon a húst. Mehet a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul. Párolt rizs illik mellé.
A szaftja híg, a rizs úgyis felitatja, de kevés keményítővel be is sűríthetjük. Ha a tejszín nélkül készítjük, , akkor kevesebb a szaft és sokkal szárazabb jellege van az ételnek. Ananászléből ne tegyünk túl sokat, mert túl édes lesz. A lényeg, hogy egyszerre legyen sós és édes és picit savanykás.
Tipp: Ha van ízes, édes piros húsú paprika kéznél (paradicsompaprika vagy kaliforniai paprika) dobhatunk a húsra néhány csíkot belőle, a színek és az íz kedvéért.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése