2009. október 16., péntek

Narancsos csirke narancsos-áfonyás-sárgarépás rizzzsel



Sikerült teljesen ízetlen, savanyú narancsot beszerezzek a zöldségestől. Így gyorsan kifacsartam 3 narancs levét és pácléként használtam. Egy tálcányi csirke felsőcombot lebőröztem, besóztam, borsoztam és a csont mellett bevágtam. A vágatba 1-1 gerezd fokhagymát dugtam. A combokat tepsibe leraktam és nyakonöntöttem a narancslével. 1 egész napot állt ígya hűtőben.


Sütés előtt margarin darabokat tettem rá és fedő nélkül 220 fokos sütőben aranypirosra sütöttem.

Köretként általában sárgabarackos kuszkuszt készítek, de most nem volt kuszkusz itthon, így készült ez a rizsköret:
 
5 szál apróra vágpott újhagymát vajon megpirítottam kevés Madras curry porral és őrölt korianderrel. Rádobtam a rizst és az apróra tördelt cérnametéltet, megpirítottam. Felöntöttem csirke levessel, adtam hozzá maroknyi szárított áfonyát. Amikor megpuhult, belekevertem fél doboznyi mandarinkonzervet (a többit félretettem a díszítéshez) és 1/2 reszelt sárgarépát. Ezzel már nem főztem, hogy a répa roppanós maradjon.

1 megjegyzés:

  1. Szia Raggi!

    Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarok kommentben belinkelni. Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!

    Nelli

    VálaszTörlés