Hozzávalók 12 normál méretű muffinhoz:
· 4 csészényi hámozott, magozott almakocka
· 3/4 csésze barnacukor
· 1 evőkanál vaj
· 17 dkg krémsajt
· 1 nagy tojás
· 3/4 csésze liszt
· 1/2csésze almalé (magam részéről tejet tettem bele)
· 3 - 3 evőkanál étolaj és cukrozatlan kakaópor
· 1 1/2 teáskanál almaecet
· 1 teáskanál vanília kivonat
· 1/2 - 1/2 teáskanál sütőpor és fahéj
· 1/4tesákanál só
1. A sütőt 175 fokra melegítem2. Egy serpenyőben felhevítem a vajat, beleteszek 1/4 csésze barnacukrot és az almát. Óvatosan kevergetve addig párolom, amíg az alma karamellizálódik. Félreteszem kihűlni és nem zabálom fel.
3. Amíg az alma párolódik, a krémsajtot, 1/4 csésze barnacukrot és a tojást kikeverem. Ezt is félreteszem.
4. A maradék 1/4 csésze cukrot a többi hozzávalóval simára kikeverem (nem, nincs tojás benne) és a muffincsészék aljába elosztom. Mindegyikre kanalazok a kihűlt almából. Elsoztom rajtuj a krémsajtos krémet és végül a tetejére kanalom a megmaradt almát
5. 35-40 percig sütöm, amíg a sajtkrém megdagad és megszilárdul. Kihűtve tálalom.
Tested by a Landseer:))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése