Akkor jöjjön a recept:
Tésztakosár:
1 1/2 csésze liszt
1/2 csésze darált pekándió
1/3csésze cukor
1 nagy tojás
1/2 csésze puha vaj
Áfonyás töltelék:
2 csésze áfonyaszósz (én 2 csésze fagyasztott málnát használtam)
2 evőkanál cukor (nálam ez jóval több volt, mert a málna savanykás, javaslom a kóstolást)
1 evőkanál keményítő
1 evőkanál reszelt citromhéj (narancsot használtam jobban illik szerintem a málnához)
1 evőkanál citromlé (narancslét használtam)
Fehér csokis töltelék:
1 1/2 csésze friss narancslé
egy darab narancshéj
90 dkg krémsajt
2/3 csésze cukor (megint csak javaslom a kóstolást)
1 evőkanál reszelt narancshéj
2 evőkanál áfonya likőr (narancslikőröm volt)
2 tábla olvasztott fehér csokoládé
4 tojás
1. A tésztakosár: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A robotgépbe beletesszük a lisztet, diót és a cukrot, hozzáadjuk a tojást és az olvasztott vajat és összedolgozzuk. Labdát formálunk a tésztából és fóliába csomagolva a hűtőben legalább 10 percig pihentetjük.
2. Áfonyás töltelék: A friss gyümölcsöt lábosba tesszük, rátesszük a cukrot és összerottyantjuk, Hozzáadjuk a narancshéjat és narancslét, végül a keményítővel besűrítjük jó sűrűre. Félretesszük, hogy kihűljön.
3. Fehér csokis túrókrém: Melegítsük a sütőt 175 fokra. Forraljuk el a narancslét és a narancshéjat, amíg 3 evőkanálnyi nem lesz. tegyük félre és hűtsük ki. Robotgéppel keverjük simára a mascarponét a cukorral, a reszelt narancshéjjal, a narancslé redukcióval és a likőrrel Adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét, majd egyenként a tojásokat és éppen csak keverjük össze.
Öntsük az áfonyás krémet a tésztakosárba, terítsük el egyenletesen. Kanalazzuk rá a fehércsokis krémet és süssük kb. 50 percig. A megsült túrótortát hűtsük ki teljesen mielőtt a felszeletelésével próbálkozunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése