2011. február 27., vasárnap

Szójaszószos-ketchupos csirkecombok

Néha eszetlenül vásárolok, ez történt most is. A hűtőben lévő ketchupos üvegben már alig volt, így gyorsan vettem egy új üveggel - anélkül, hogy a spejzban szét néztem volna. Merthogy már vettem egy üveggel régebben. És nem nagyon fogy nálunk a ketchup ... Egy kis üveg kitart majd egy évig. Úgyhogy sürgősen ki kell találjam, hogy mihez is kezdjek ennyi ketchuppal. A mai csirkéhez elhasználtam egy fél csészényit, elfogyott a kevés maradék és megbontottam egy új üveget is :))
A csirke nagyon finom lett, sajnos a fotó nem sikerült.
A csirkecombokat éjszakára citromlébe pácoltam.
Reggel lemostam a combokat, sóztam és borsoztam őket. A csont mellett bevágtam és egy-egy szelet fokhagymát dugtam a csont mellé. Majd rákerült a páclé, néhány gerezd fokhagyma, kevés olajjal meglocsoltam és  megsütöttem. (Nem tudom ki hogy van vele, az utóbbi években a csirkehús minősége kétségbeejtő, a hús sokszor büdös ízű, különösen a csont környékén. Ezért citromozom be mindig legalább 1 éjszakára és utána is intenzíven fűszerezem.)
Pác: 1/2 csésze ketchup, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál thai csípős paprikaszósz (Sriracha), 1 evőkanál méz, 1 teáskanál fokhagyma granulátum
Rizzsel és a 2-féle retekkel kiadós vasárnapi ebéd kerekedett belőle.

1 megjegyzés: