2011. február 7., hétfő

Főtthús maradék

Nem tudom ki hogy van vele, nekem állandó problémát jelent a maradék főtthús hasznosítása. Mert nem sok íze van, különösen ha már állt néhány napot a hűtőben, mert tologatom jobbra és balra. A maradék sült az könnyű, szendvicsbe, hússalátába, Alfrédo módra vagy tésztaételekbe nagyon finom, de a főtt csak elrontaná.
Sok levest főzök, általában pulykaszárnyból, alaplének (nem vagyunk levesesek, sokszor meg se kóstoljuk a megfőtt levest, megy egyenesen a fagyasztóba). Néha elfogy a hús és a leveszöldség azon frissibe, mustárral , friss kenyérrel, de többnyire megmarad. Próbálkoztam már mindenfélével, de legjobban ez a változat ízlik nekünk, amikor tortillába való tölteléket készítek belőle. Egy nagy fej lilahagymát felkarikázok (rusztikusra) és kevés oliva olajon megpárolom. Rádobom a felcsíkozott főtt húst és legalább 1,5 csíkozott TV paprikát. Összeforgatom, picit sózom, végül nyakonöntöm ajvárral majd utánaízesítem sóval, csípős paprikával, fokhagymasóval.

Általában tejfölös öntetet készítek hozzá, ami nem más, mint tejföl, só és ancho chile paprika szaftja (konzervben szoktam venni). Salátalevéllel, reszelt sárgarépával, paradicsommal, avokádóval, mikor éppen mi van otthon, isteni finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése