2010. június 25., péntek
Máltai nyúl
Máltán nagyon népszerű a nyúlhús, a legtöbb étteremben kapható. Mi Vallettában, a Suq nevű vásárcsarnokban ültünk be egy kifőzdébe, ahol a piacon dolgozó munkások, árusok társaságában fogyasztottuk el a legjobb ételt, amit Máltán ettünk. Egy kedved idős bácsika szolgált fel, a higiéniai nem volt tökéletes, de az étel... Szívvel és érzéssel készült. Nyúlragu tésztával, parmezán sajttal, a tészta al dente, a ragú ízes, sűrű. A második fogás nyúlhús volt ugyanabban a mártásban, máltai kenyérrel (ropogós, vastaghéjú, valamikor gyerekkoromban még nálunk is voltak ilyen kenyerek), CISK sörrel leöblítve. Akár én főztem volna :))
Ettünk még nyulat Rabatban is, az se volt rossz, a klasszikus fehérboros, kakukkfüves-rozmaringos változat volt, de a "nichts besonderes" kategória.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése