Manapság a zöldségesnél a legnagyobb zimankó közepén is ott sorakoznak a nyárt idéző paradicsomok, paprikák, padlizsán, cukkini, eper és még annyi minden finomság. Az elmúlt években rendszeresen elcsábultam és - a csillagászati árak ellenére - rendszeresen vettem egy-egy kicsit ebből is, abból is. Otthon persze többnyire jött a csalódás, ízetlen vagy fura ízű és állagú volt a zöldség és törhettem a fejem, hogyan tegyem ehetővé.
Az idén megfogadtam, hogy csak olyan zöldséget veszek, aminek szezonja van, egyébként a fagyasztottakra hagyatkozom. Így mostanában főszerephez jut nálunk a cékla, a sárgarépa, jégcsapretek. Sütöttem egy nagy tálca céklát, abból készült ez a saláta is:
Hozzávalók:
1 nagy cékla, 1 sárgarépa és 1 alma
1 evőkanál méz
3 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál oliva olaj
1-2 csepp szezámolaj
2 evőkanál pirított szezámmag (kihagytam, mert szezámmagos krékerrel ettük)
A zöldségeket juliennre vágjuk, röntjük az öntetet (nem kell sózni), alaposan összeforgatjuk és pár órát hagyjuk érni.
Mi krémsajtos krékerrel ettük reggelire, vacsorára.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Megcsináltam, most tettem be a hűtőbe, de megkóstoltam kicsit, isteni finom, alig bírtam abba hagyni. Pláne ha össze érik egy kicsit, lehet egyedül eszem meg az egészet!
VálaszTörlésKöszi a receptet!